Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ljummen apelsinsoppa med kanel

Om du inte hittar blod­apelsin är vanlig apelsin eller andra citrusfrukter, till exempel en bland­ning av clementin och blodgrape, också jättegott.

En ljummen fruktsoppa är perfekt att ta med i termos på vinterutflykten. Men också god som mellanmål med en klick keso och rostade pumpakärnor. Eller varför inte njuta den ljumma soppan med en kula mörk chokladglass och rostade mandelspån som dessert?

Ljummen apelsinsoppa med kanel
Ljummen apelsinsoppa med kanel
Ljummen apelsinsoppa med kanel
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 12 dlblodapelsin- färskpressad
  • 1 dlagavesirap
  • 3kanelstänger
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Koka sakta upp apelsinsaft, agave- sirap och kanel.

  2. Vispa i majsstärkelsen, utrörd i lite vatten. Låt koka på svag värme cirka 2 minuter.

  3. Värm soppan försiktigt vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök