Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så himla gott att servera den salta goda matjessillen i pajskal.
Blanda snabbt ihop mjöl och smör till en grynig massa i en matberedare eller för hand. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i ugnssäkra portionsformar, ca 7 cm i diameter, eller i en stor form, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda skalen mitt i ugnen ca 15 min.
Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en stekpanna tills den mjuknat. Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Blanda ner sillbitarna i stekpannan. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar. Blanda ner lökfräset i äggstanningen.
Häll röran i pajskalen. Grädda ytterligare ca 15 min. Strö över gräslöken och servera ljumma.