Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julköttbullar

Milt kryddade julköttbullar som förstås ska rullas riktigt smått.

Julköttbullar
Julköttbullar
Julköttbullar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 gblandfärs
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 mskströbröd
  • 1 tsksalt
  • 1ägg
  • 1 msklök- finhackad gul
  • 0,5 tskkryddpeppar- mald
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Stekning

  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda grädde och ströbröd och låt svälla ca 5 min. Blanda färsen med salt. Tillsätt ströbrödsgrädden, ägg, lök och kryddor.

  2. Forma till små köttbullar och lägg på vattensköljd skärbräda.

  3. Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen ca 1 minut så att smöret smälter och bryns. Vicka på pannan så att smöret fördelas.

  4. Lägg i köttbullarna och stek dem högt upp i ugnen ca 10 min. Rör om efter halva tiden.

  5. Stek eventuellt köttbullarna i lite smör i en stekpanna före servering tills de får fin färg.

    Foto: Ulrika Pousette

    julmat-recept

Vad tyckte du om receptet?