Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Milt kryddade julköttbullar som förstås ska rullas riktigt smått.
Sätt ugnen på 250°. Blanda grädde och ströbröd och låt svälla ca 5 min. Blanda färsen med salt. Tillsätt ströbrödsgrädden, ägg, lök och kryddor.
Forma till små köttbullar och lägg på vattensköljd skärbräda.
Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen ca 1 minut så att smöret smälter och bryns. Vicka på pannan så att smöret fördelas.
Lägg i köttbullarna och stek dem högt upp i ugnen ca 10 min. Rör om efter halva tiden.
Stek eventuellt köttbullarna i lite smör i en stekpanna före servering tills de får fin färg.
Foto: Ulrika Pousette
julmat-recept