Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kolapaj med salta jordnötter och vispad grädde

Liten kola- och jordnötspaj med vispad grädde och friska vinbär är en lyxdessert. Pajskalen hittar du av märket Lazaridis.

Kolapaj med salta jordnötter och vispad grädde
Kolapaj med salta jordnötter och vispad grädde
Kolapaj med salta jordnötter och vispad grädde
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 0,75 dlvispgrädde
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,75 dlsirap- ljus
  • 75 gsmör
  • 4pajskal- färdiga små, gärna av filodeg
  • 0,5 dljordnötter- salted caramel

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde
  • 125 gbär- t ex röda vinbär

Gör så här

  1. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och koka 8–10 min, gör gärna ett kulprov. Ta av kastrullen från värmen när smeten börjar stelna och du kan rulla en kula. Rör i smöret.

  2. Häll smeten i formarna. Strö över nötter och ställ in i kylen för att stelna, ca 40 min.

  3. Servera pajerna med vispad grädde och vinbär.

Vad tyckte du om receptet?