Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Liten hummersoppa

Liten hummersoppa
Liten hummersoppa
Liten hummersoppa
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3 dlhummerfond
  • 2 dlvitt vin
  • 3 dlgrädde
  • 0,5fänkål
  • 1morot
  • 1schalottenlök
  • 0,5palsternacka
  • 0,5 tskfänkålsfrön
  • 1konjak- kapsyl
  • smör- lite
  • salt
  • cajennepeppar- (eller piment d'espelette)

Gör så här

  1. Finhacka grönsakerna. Använd en tjockbottnad kastrull, ej aluminium. Fräs grönsakerna i lite smör. Tillsätt fänkålsfrön och rör om.

  2. Häll sedan i vin, fond samt grädde och låt sjuda. Häll i en kapsyl konjak, när soppan kokat ett tag. Reducera till 4-5 dl vätska.

  3. Smaka av. Sila, tillsätt ev. salt samt peppar.

  4. Häll upp i små glas och servera med en brödpinne.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök