Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lisas svamprisotto

Lisa Lemkes krämiga risotto med smak av rosmarin, salsicca och karljohanssvamp

Lisas svamprisottoLisas svamprisottoLisas svamprisotto
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 12vitlöksklyftor
  • 34salsiccia- färska
  • 2 mskolivolja
  • 30 gkarljohansvamp- torkad
  • 2 kvistarrosmarin
  • 3 dlarborioris
  • 3 dlvin- vitt
  • 8 dlhönsbuljong
  • 1,52 dlparmesan- finriven
  • salt
  • peppar

Till servering

  • parmesan

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök fint.

  2. Snitta korvarna och dra bort skinnet. Hacka resten fint.

  3. Hetta upp olja och fräs lök och vitlök mjuka. Tillsätt salsiccia, plockad rosmarin, svampen och riset och låt allt fräsa en kort stund under omrörning.

  4. Slå på vinet och koka på svag värme. Tillsätt buljong lite i taget och rör om ofta.

  5. Låt riset sjuda tills det blivit mjukt med lite kärna i mitten. Fortsätt nu röra kraftigt hela tiden tills riset är helt mjukt.

  6. Rör ner parmesan och smaka av med salt och pappar. Servera risotton med riven parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök