Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spröda, mjuka kakor fyllda med sylt. Den österrikiska kakan har sitt ursprung i den klassiska linzer torte som också brukar vara fylld med sylt.
Vispa smör och socker. Vispa i äggulan.
Rör ut saffranet i vattnet och blanda ner i kakdegen.
Blanda i lite i taget av vetemjölet och sedan mandelmjölet. Arbeta hastigt ihop degen med händerna. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 1 timme.
Sätt ugnen på 165 grader.
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Degen är lite smulig på grund av mandelmjölet, så man får jobba försiktigt.
Dela degen i två bitar och kavla ut på bakplåtspapper, lätt och försiktigt. Tryck ut 16 kakor, cirka 10 centimeter i diameter. Tryck ut mindre hål i mitten på hälften av kakorna.
Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten tills de stelnat, flytta sedan över dem på ett galler och låt svalna helt.
Pudra kakorna med hål i med florsocker.
Lägg en liten sked med hallonsylt på de hela kakorna som ska bli botten och lägg på en kaka med hål i mitten på varje botten.
Recept från Mitt kök