Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linzer cookies

Spröda, mjuka kakor fyllda med sylt. Den österrikiska kakan har sitt ursprung i den klassiska linzer torte som också brukar vara fylld med sylt.

Linzer cookies
Linzer cookies
Linzer cookies
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 115 gsmör- mjukt
  • 1 dlströsocker
  • 1äggula
  • 0,5 gsaffran
  • 2 krmvatten
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 dlmandelmjöl

Fyllning

  • 1 dlhallonsylt- ca

Till pudring

  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa smör och socker. Vispa i äggulan.

  2. Rör ut saffranet i vattnet och blanda ner i kakdegen.

  3. Blanda i lite i taget av vetemjölet och sedan mandelmjölet. Arbeta hastigt ihop degen med händerna. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 1 timme.

  4. Sätt ugnen på 165 grader.

  5. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Degen är lite smulig på grund av mandelmjölet, så man får jobba försiktigt.

  6. Dela degen i två bitar och kavla ut på bakplåtspapper, lätt och försiktigt. Tryck ut 16 kakor, cirka 10 centimeter i diameter. Tryck ut mindre hål i mitten på hälften av kakorna.

  7. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten tills de stelnat, flytta sedan över dem på ett galler och låt svalna helt.

  8. Pudra kakorna med hål i med florsocker.

  9. Lägg en liten sked med hallonsylt på de hela kakorna som ska bli botten och lägg på en kaka med hål i mitten på varje botten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök