Recept på en klassisk tabbouleh hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 34g
Kolhydrater: 39g
Recept på tabbouleh med linser och halloumi, en snabblagad vegorätt. När löken får ligga i kallt vatten, gärna med ett par isbitar i, drar det ut lite av den skarpa smaken och löken blir mild och krispig.
Skölj linserna noga i ljummet vatten. Lägg dem i en kastrull och häll på 1 liter vatten. Tillsätt 1 tsk salt. Låt linserna koka upp och sjud dem under lock ca 20 min.
Skala och skiva löken tunt. Lägg den i iskallt vatten ca 20 min.
Skär tomaterna i stora tärningar. Halvera citronen. Pressa ut 1/2 dl saft ur den ena halvan, skär den andra i klyftor. Blanda citronsaften med 1/2 dl olivolja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Grovhacka persiljan, spara eventuellt några blad till garnering. Låt linser och lök rinna av. Blanda linserna med lök, tomater och persilja. Häll över dressingen och blanda väl.
Skär halloumiosten i skivor. Stek dem i en torr stekpanna ca 1 minut på varje sida så att de får fin färg. Servera halloumin med linstabboleh och citronklyftor.
Recept på en klassisk tabbouleh hittar du här: