Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Matig soppa med linser och vitlökscrème fraiche

God och mättande soppa på med svarta och röda linser. Lägg på en klick crème fraiche smaksatt med vitlök och vitpeppar.

Matig soppa med linser och vitlökscrème fraiche
Matig soppa med linser och vitlökscrème fraiche
Matig soppa med linser och vitlökscrème fraiche
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Linssoppa

  • 10 cmpurjolök
  • 0,5gul lök
  • smör- eller olja till stekning
  • 23vitlöksklyftor
  • 1 lgrönsaksbuljong
  • 2 dlröda linser
  • 2 dlsvarta belugalinser- kokta
  • 2 mskbasilika- eller salvia, hackad
  • salt
  • svartpeppar- malen

Vitlökscrème fraiche

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • salt
  • vitpeppar- malen

Att strö över

  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Strimla purjolöken och hacka löken, fräs i smör eller olja i en kastrull.

  2. Hacka vitlöken och lägg i den. Häll på grönsaksbuljongen.

  3. Skölj av linserna och lägg dem i kastrullen. Koka upp och sjud tills linserna börjar mjukna, det tar ett par minuter.

  4. Lägg i de svarta linserna och örterna.

  5. Smaka av med salt och peppar.

  6. Vitlökscrème fraiche: Blanda ihop alla ingredienserna till vitlökscrème fraichen.

  7. Servering: Servera soppan med vitlökscrème fraiche och strö över svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök