Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linssoppa med kokosströssel

Recept på linssoppa med kokosströssel. Kokosmjölk samlar ihop kryddorna och gör smaken rund och krämig.

Linssoppa med kokosströssel
Linssoppa med kokosströssel
Linssoppa med kokosströssel
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlgröna linser- eller bruna
  • 1gul lök- stor, eller röd
  • 2 tskcurry
  • 1 msktomatpuré
  • 1 burkkokosmjölk- (400 g)
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1 msklime- pressad
  • 1 dlkokos- riven
  • 0,5 krukakoriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 30 gbröd- per person

Gör så här

  1. Skölj linserna. Skala och hacka löken. Fräs hälften av löken i 1 msk olja i en gryta.  Tillsätt curry och tomatpuré och fräs på låg värme ca 1 minut.

  2. Häll i linser och 5 dl vatten. Sjud under lock ca 20 min.

  3. Häll kokosmjölken i grytan och lägg i buljongtärningarna. Koka upp. Tillsätt limesaften. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Strössel: Bryn den sparade löken i 1 msk olja. Sänk värmen och blanda ner löken i kokosen. Rosta ca 1 minut. Häll upp i skål och blanda med hackad koriander. Strö strössel i soppan och servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?