Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linssoppa med kokosmjölk – recept

För er som tycker det är trist med linser: den här vegetarisk soppan kommer inte att göra er besvikna.

Linssoppa med kokosmjölk – recept
Linssoppa med kokosmjölk – recept
Linssoppa med kokosmjölk – recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2morötter
  • 1rödlök
  • 0,5purjolök
  • 4vitlöksklyftor
  • 1röd chili
  • 1,5 mskingefära- färsk, riven
  • jordnötsolja- till stekning
  • 2limeblad
  • 1 tskfänkål- malen
  • 2 tskkoriander- malen
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 1 lvatten
  • 2 stgrönsaksbuljong- i tärning
  • 1 dlröda linser
  • 2 tskthailändsk fisksås
  • 2 msklime- pressad
  • 1 dlkoriander- färsk eller thaibasilika

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida. Skiva rödlöken tunt, strimla purjolöken och hacka vitlöken. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet.

  2. Fräs all lök, morötter, chili och ingefära i olja några minuter utan att det tar färg.

  3. Blanda i limeblad, kryddor och späd med kokosmjölk och buljong. Koka upp, lägg i linserna och koka tills de är mjuka, 8–10 minuter.

  4. Smaka av med fisksås och lime. Blanda i koriander eller thaibasilika vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök