Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linssoppa med granatäpple- och pistageströssel

Riktig granatäppeljuice finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker, hälsokostbutiker och i näthandeln.

Linssoppa med granatäpple- och pistageströsselLinssoppa med granatäpple- och pistageströsselLinssoppa med granatäpple- och pistageströssel
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2gula lökar
  • 1sötpotatis- ca 300 g
  • olivolja- till stekning
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 tskoregano- torkad eller timjan
  • 12 tskspiskummin
  • 2 förplinser- kokta, 285 g, sköljda och avrunna
  • 1 burkkrossade tomater
  • 1 lvatten- kokande, ca
  • 12 mskcitronsaft- färskpressad
  • 1 mskgranatäppeljuice

Till topping och garnering

  • 1 dlgranatäppelkärnor
  • 3 mskpistaschnötter- hackade
  • myntablad- plockade eller kvistar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och skär sötpotatisen i små bitar.

  2. Fräs löken i oljan i en kastrull cirka 3 minuter. Tillsätt sötpotatisen och fräs 3 minuter till. Smula ner buljongtärningarna och oregano, strö över spiskummin och fräs i någon minut. Rör i linserna och de krossade tomaterna. Späd soppan med vattnet till önskad konsistens och koka under lock cirka 20 minuter.

  3. Smaka av soppan med citronsaft och granatäppeljuice.

  4. Toppa soppan med granatäppelkärnor och hackade pistagenötter.

  5. Garnera soppa med myntablad vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök