Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linssallad med rökt fisk

En lättlagad sallad som passar att laga med all sorts rökt fisk.

Linssallad med rökt fiskLinssallad med rökt fiskLinssallad med rökt fisk
Linssallad med rökt fisk Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 2 krmsalt
  • 2 mskrapsolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,5 mskbalsamvinäger
  • 1gul lök- färsk
  • 2paprikor- i olika färg
  • 1 burkröda linser- Zeta (400 g)
  • 4 dlsallad
  • 400 gfisk- skinn och benfri varmrökt t ex lax, sik

Tillbehör

  • 1bröd

Gör så här

  1. Skölj linserna och låt dem rinna av.

  2. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikorna och skär dem i små bitar. Dela salladen i bitar.

  3. Blanda linser, grönsaker, balsamvinäger, olja, salt och peppar.

  4. Dela fisken i bitar och vänd ner den i salladen. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?