Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på linssallad med knaperstekt bacon och örtkräm. Det är viktigt att inte steka grönsakerna för länge, de ska behålla sin krispiga konsistens.
Skölj linserna noga i kallt vatten. Koka dem -mjuka enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt av med kallt vatten och låt linserna rinna av. Blanda dem med 2 msk olja, citronsaft och 1/2 tsk salt.
Ansa och skär broccolin i buketter. Skär stammen i tunna skivor. Ansa zucchinin och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Stek grönsakerna i 2 msk olja i ca 5 min tills de börjar mjukna men fortfarande har en knaprig konsistens. Krydda med 1 tsk salt.
Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Örtkräm: Mixa färskost och basilika med stavmixer. Krydda med salt och peppar.
Blanda linser, grönsaker och rucola. Lägg salladen på ett fat och toppa med bacon. Servera med örtkräm.