Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linssallad med grönsaker, bacon och örtkräm

Recept på linssallad med knaperstekt bacon och örtkräm. Det är viktigt att inte steka grönsakerna för länge, de ska behålla sin krispiga konsistens.

Linssallad med grönsaker, bacon och örtkrämLinssallad med grönsaker, bacon och örtkrämLinssallad med grönsaker, bacon och örtkräm
Linssallad med knaperstekt bacon och örtkräm. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlsvarta linser
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 250 gbroccoli
  • 1zucchini
  • 1grön paprika
  • 2 pktbacon- (à 140 g)
  • 65 grucola

Örtkräm

  • 150 gnaturell färskost
  • 1 krukabasilika
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj linserna noga i kallt vatten. Koka dem -mjuka enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt av med kallt vatten och låt linserna rinna av. Blanda dem med 2 msk olja, citronsaft och 1/2 tsk salt.

  2. Ansa och skär broccolin i buketter. Skär stammen i tunna skivor. Ansa zucchinin och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

  3. Stek grönsakerna i 2 msk olja i ca 5 min tills de börjar mjukna men fortfarande har en knaprig konsistens. Krydda med 1 tsk salt.

  4. Strimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Örtkräm: Mixa färskost och basilika med stavmixer. Krydda med salt och peppar.

  6. Blanda linser, grönsaker och rucola. Lägg salladen på ett fat och toppa med bacon. Servera med örtkräm.

Vad tyckte du om receptet?