Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Linssallad med avokado är en matig och god sallad. Mexikanska smaker präglar salladen med proteinrika svarta linser och mycket grönt.
Koka linserna i vatten och salt under lock på svag värme ca 20 min. Låt dem svalna i vattnet och häll sedan av dem i en sil. Lägg upp dem på fat.
Skär salladen i bitar, dela tomaterna, dela och gröp ur avokadon, strimla salladslökarna. Blanda allt med linserna. Strö oliverna över. Finhacka chilin och strö hälften över salladen.
Dressing: Blanda gräddfilen med limeskal, limesaft, chilipulver och resten av den hackade chilin. Krydda med salt. Låt dressingen stå kallt ca 10 min.
Klicka dressingen över salladen. Garnera med nachos och oregano.