Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linssallad

Numera kan man köpa kokta linser på burk. Gott i salladen när man grillar. Såsen är smaksatt med det italienska kryddströsslet gremolata.

LinssalladLinssalladLinssallad

Ingredienser

  • 600 gentrecôte- biff eller karré, i skivor
  • 1 mskgrillolja

Linssallad

  • 400 glinser- kokta i burk
  • 2avokador
  • 4tomater
  • 4 dlsallad- i bitar
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar

Gremolatasås

  • 2 dlmatlagningsyoghurt
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Pensla köttet med grilloljan.

  2. Spola linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Dela, kärna ur och skala avokadofrukterna. Skär dem och tomaterna i bitar.

  3. Blanda linser, grönsaker och balsamvinäger. Smaksätt med salt och peppar.

  4. Rör ihop gremolatasåsen.

  5. Grilla nötköttet 2-3 minuter, karré 3-4 minuter på varje sida.

Vad tyckte du om receptet?