Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linsröra bombay i pitabröd

Att fylla ett varmt pitabröd med den här smakrika linsröran och exotiska tillbehör som kokos och banan känns verkligen som vardagslyx.                 pitabröd strimlad isbergssallad skivad banan rostad kokos tärnad gurka

Linsröra bombay i pitabröd
Linsröra bombay i pitabröd
Linsröra bombay i pitabröd
EXPRESSEN/OVE LINDFORS

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • solrosolja
  • 1 tskcurry
  • 2 tskgaram masala
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 1 tsksambal oelek- cirka oelek
  • 3 dlvatten- cirka
  • 2 dlgröna linser
  • 3 mskgrönsaksfond
  • 1 dlsultanrussin- mjuka
  • 1 dljordnötter- torrostade
  • 1 krukakoriander
  • flingsalt

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg. Låt curry och garam masala fräsa med mot slutet.

  2. Tillsätt tomater, sambal oelek, vatten och linser. Koka med locket på glänt tills linserna är färdiga och det har blivit en tjock sås, cirka 30 minuter. Blanda i fonden mot slutet.

  3. Vänd ner russin, jordnötter och koriander. Smaka av med salt.

  4. Värm pitabröden enligt förpackningen. Fyll dem med sallad, linsröra och övriga tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök