Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linsragu

Linserna kan kokas direkt men om de blötläggs i 2-3 timmar före kokning går de inte sönder lika lätt.

Linsragu
Linsragu
Linsragu

Ingredienser

  • 4 dlgröna linser
  • 1lagerblad
  • 1röd spansk peppar
  • 2morötter
  • 2vitlöksklyftor
  • 75 grotselleri
  • 1 litengul lök
  • 0,5purjolök- 10 cm av nedre delen
  • 1 msksmör
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj linserna väl och koka upp dem med lagerbladet i 8 dl lättsaltat vatten i en gryta, ca 15 min. Kärna ur chilin. Skala och tärna morot, vitlök och selleri fint.

  2. Skala och finhacka löken, tärna purjolöken. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk tillsammans med de tärnade grönsakerna utan att de tar färg, ca 5 min.

  3. Låt linserna rinna av i en sil.

  4. Blanda med lök och grönsaksfräset strax före servering. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?