Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linspastagryta

Värmande och lättlagad pastagryta till utflykten. Utmärkt att laga i stormkök. Recept av Christina Asplund.

LinspastagrytaLinspastagrytaLinspastagryta
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskrapsolja
  • 2 dlpasserade tomater
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 1 mskbasilika- fryst
  • 4 dlvatten
  • 100 glinspasta- fusilli
  • 1,5 dlsojabönor- frysta
  • 4soltorkade tomater- hackade
  • 10svarta kalamataoliver- urkärnade
  • 50 gfetaost

Gör så här

  1. Förbered genom att skala och hacka gul lök och vitlök fint och lägg i en plastburk med lock.

  2. Stek löken mjuk i olja i en gryta på stormköket. Slå på passerade tomater, buljong och vatten och låt koka upp

  3. Tillsätt pastan och koka i cirka 8 minuter. Tillsätt sojabönorna och låt dem bli varma.

  4. Garnera med soltorkade tomater, oliver och smulad fetaost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök