Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linsgryta
 – gott recept

Linsgryta är både enkelt, billigt och gott. Här är ett relativt klassiskt recept på en vegetarisk linsgryta med  röda linser, morot, paprika, vitlök och färska kryddor i form av basilika. Den är nyttig, snål på kalorier (bara 329 kcal) och går snabbt att göra. Njut av den som den är eller tillsammans med ett gott bröd om du önskar det. 

Linsgryta
 – gott recept
Linsgryta
 – gott recept
Linsgryta
 – gott recept
Foto: Karolina Olson Haglund

Ingredienser

  • 1potatis- mellanstor
  • 0,25gul lök
  • 0,5morot
  • 0,5röd paprika
  • 0,5 dlröda linser
  • 0,5 burkkrossade tomater
  • 2 dlvatten
  • 1 mskgrönsaksfond
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskolivolja
  • 0,5 tsksocker
  • basilika- färsk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och tärna lök, potatis och morot. Dela paprikan i bitar.

  2. Fräs grönsakerna i olja med finhackad vitlök. Tillsätt linser, krossade tomater, fond och vatten.

  3. Låt koka tills linserna och grönsakerna har lagom konsistens. Tillsätt hackad basilika och smaka av med salt, peppar och socker.

Vad tyckte du om receptet?

Om du är sugen på något mer recept med linser så kolla in en god linssoppa som du hittar här!

Läs också: Indisk gryta – recept 

Läs också: Texas chili sin carne – recept 

Recept från Mitt kök