Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linsgryta med spenataioli

Snabblagad vegogryta som toppas med grön och god spenataioli. Servera gärna bröd till. 

Linsgryta med spenataioli
Linsgryta med spenataioli
Linsgryta med spenataioli
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 dlröda linser
  • 1gul lök
  • 4tomater
  • 4potatisar- kokta
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 msksmör
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 6 dlvatten
  • 1 tsksalt

Spenataioli

  • 40 gspenat
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlmajonnäs
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Garnering

  • spenat

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i tärningar. Tärna den kokta potatisen. Skala och hacka vitlöken. 

  3. Fräs löken i smör i en gryta ca 3 min. Lägg i tomater, potatis och vitlök. Tillsätt cayennepeppar och buljongtärning. Häll över vattnet och låt grytan sjuda 3–4 min. 

  4. Blanda ner linserna i grytan och krydda med salt. 

  5. Spenataioli: Skala vitlöken. Mixa spenat och vitlök. Tillsätt majonnäsen, mixa och krydda med salt och peppar.

  6. Lägg upp grytan och servera med spenataioli och spenatblad. 

Vad tyckte du om receptet?