Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linsgryta med kokosmjölk, pumpa och spenat

En krämig och smakrik linsgryta med kokosmjölk, pumpa, spenat och fylld av härliga kryddor. Ät som den är eller servera med quinoa.

Linsgryta med kokosmjölk, pumpa och spenat
Linsgryta med kokosmjölk, pumpa och spenat
Linsgryta med kokosmjölk, pumpa och spenat
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 500 gpumpa- t ex butternut eller hokkaido
  • 1 bitpurjolök- (ca 10 cm)
  • 2 cmingefära- färsk
  • 1 msksenapsfrön- gula
  • 1 mskgurkmeja- mald
  • 2 tskkummin- hel
  • 1 tskkryddnejlikor- hela
  • 1 tskkardemumma- hel
  • 2 mskkokosolja- eller ghee
  • 3 dlröda linser
  • 0,5 dlrussin- gärna ekologiska
  • 1 lvatten
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 2 tsksalt
  • 100 gbladspenat- färsk

Tillbehör

  • evröd quinoa
  • bladspenat

Gör så här

  1. Ansa och strimla purjolöken. Skala och riv ingefäran. Fräs lök och kryddor i olja eller ghee i en gryta tills löken mjuknat och kryddorna börjar poppa och dofta.

  2. Skala och skär pumpan i tärningar. Skölj linserna i kallt vatten. Lägg pumpa, linser och russin i grytan och häll över vatten och kokosmjölk.

  3. Låt sjuda utan lock ca 25 min, till en krämig gryta. Rör om då och då. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om grytan känns torr.

  4. Krydda grytan med salt. Blanda ner spenaten. Låt gärna grytan stå ca 15 min före servering för en ännu krämigare konsistens.

  5. Servera grytan, eventuellt med quinoa och extra bladspenat.

Vad tyckte du om receptet?