Recept på linsgryta med harissa, russin och mandel.Foto: Ulrika Pousette
(Betyg: 0 · 0 röster)
Ingredienser
4personer
Tänk på:
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
2 dlröda linser
2zucchini
1gul lök
2 klyftorvitlök
1 mskharissa- chilipasta
1 dlsötmandel- skållad
0,5 dlrussin
3 dlcouscous
1grönsaksbuljongstärning
olivolja- salt
Tillbehör
harissa- ev
Gör så här
Skölj linserna i kallt vatten. Ansa och skär zucchinin i stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt zucchini och linser och fräs ytterligare ca 2 min. Häll över 3 dl vatten och tillsätt harissa och 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.
Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den fått fin färg. Blanda mandeln med russinen.
Koka upp 6 dl vatten och 1 tsk salt. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock ca 5 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
Servera couscousen med linsgrytan och strö över mandel- och russinblandningen. Servera eventuellt med mer harissa.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 0 · 0 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!