Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linsgryta med chèvre

Linser är en fenomenal bas att använda i olika snabba rätter så som gryta. Den här blir lite lyxig med oliver och chèvre.

Linsgryta med chèvreLinsgryta med chèvreLinsgryta med chèvre
Foto: Ulrika Pousette

Linsgryta med chèvre

  • 3 dlröda linser
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krukatimjan
  • 2 mskolivolja
  • 6 dlvatten
  • 1,5grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4tomater
  • 1 burkoliver- blandade (290 g)
  • 150 gchèvreost

Gör så här

  1. Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka hälften av timjanen.

  2. Fräs löken i olja i en traktörpanna ca 3 min. Blanda i linser och den hackade timjanen. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Tärna tomaterna och blanda ner dem och oliverna i linsgrytan. Smula över osten och garnera med den sparade timjanen.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: 

Allt om Mat Vego ❤️