Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linsgryta med blomkål och curry

Recept på linsgryta med blomkål och curry. Gör gärna dubbel sats, grytan passar perfekt i matlådan.

Linsgryta med blomkål och curry
Linsgryta med blomkål och curry
Linsgryta med blomkål och curry
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud- litet (300 g)
  • 1gul lök
  • 2 msksmör
  • 1 mskcurry
  • 1 krmchiliflakes
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 dllinser- röda
  • 8 dlvatten
  • 1,5grönsaksbuljongstärning
  • 10körsbärstomater
  • 0,5 burkkokosmjölk- (à 400 ml)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2salladslökar
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i buketter. Skala och finhacka löken.

  2. Fräs löken i smör med curry och chiliflakes 2–3 min. Skala och riv ner vitlöken. Fräs den med löken och kryddorna ca 1 minut.

  3. Blanda ner blomkål och linser. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt sjuda under lock 10–15 min.

  4. Halvera tomaterna och lägg dem i grytan. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp och krydda med salt och peppar.

  5. Ansa och strimla salladslöken och strö över grytan. Toppa med koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: