Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på linsgryta med blomkål och curry. Gör gärna dubbel sats, grytan passar perfekt i matlådan.
Bryt blomkålen i buketter. Skala och finhacka löken.
Fräs löken i smör med curry och chiliflakes 2–3 min. Skala och riv ner vitlöken. Fräs den med löken och kryddorna ca 1 minut.
Blanda ner blomkål och linser. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt sjuda under lock 10–15 min.
Halvera tomaterna och lägg dem i grytan. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp och krydda med salt och peppar.
Ansa och strimla salladslöken och strö över grytan. Toppa med koriander.
Läs också: