Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linsgryta - recept på lättlagad gryta

Bjud på en härlig, vegansk linsgryta, generös med smak och sting! Servera gärna med en god majonnäs och strö över lite färska örter.

Linsgryta - recept på lättlagad gryta
Linsgryta - recept på lättlagad gryta
Linsgryta - recept på lättlagad gryta
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlröda linser
  • 1röd paprika
  • 1gul lök
  • 4 småmorötter
  • olivolja- till stekning
  • 1vitlöksklyfta- hackad 1–2 tsk röd currypasta (beroende på hur starkt du vill ha)
  • 4 dlgrönsaksbuljong
  • 200 gkrossade tomater
  • salt
  • vitpeppar- malen

Srirachamajonnäs

  • 2 msksrirachasås
  • 2 dlsojamajonnäs- (äggfri)

Tillbehör

  • oregano- färsk eller hackad persilja

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla eller hacka löken grovt. Skala och skiva morötterna tunt.

  3. Fräs alla grönsakerna i olivolja i en kastrull. Blanda i vitlöken och currypastan. Häll i buljongen och de krossade tomaterna. Tillsätt linserna. Smaka av med salt och vitpeppar.

  4. Srirachamajonnäs: Blanda ihop srirachasås och sojamajonnäs i en skål.

  5. Servera linsgrytan med srirachamajonnäs. Strö över oregano eller persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök