Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Linsfylld zucchini med tomat och solrosfrön är god vardagsvego. De ugnsbakade tomatklyftorna ligger i en god örtsmakande olja som är god att använda i denna rätt.
Sätt ugnen på 250°. Halvera zucchinin på längden och gröp ut fruktköttet. Lägg skalhalvorna i en ugnssäker form och strö över 1/2 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Hacka fruktköttet från zucchinin. Skala och hacka löken. Fräs zucchini och lök i 2 msk av oljan från tomaterna ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och linser och häll på 4 dl vatten. Tillsätt buljongtärning, sambal och 1/2 tsk salt. Låt puttra under lock ca 10 min. Blanda i tomatklyftor och solroskärnor.
Fyll zucchiniskalhalvorna med linsröran och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med sallad och bröd.