Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linsfylld zucchini med tomat och solrosfrön

Linsfylld zucchini med tomat och solrosfrön är god vardagsvego. De ugnsbakade tomatklyftorna ligger i en god örtsmakande olja som är god att använda i denna rätt.

Linsfylld zucchini med tomat och solrosfrön
Linsfylld zucchini med tomat och solrosfrön
Linsfylld zucchini med tomat och solrosfrön
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2zucchini- (à 350 g)
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1gul lök
  • 0,5 burktomat- ugnsbakade (à 280 g), Zeta
  • 2 msktomatpuré
  • 2 dllinser- röda
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 msksambal badjak
  • 1 dlsolroskärnor
  • 2 dlost- riven

Tillbehör

  • sallad
  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera zucchinin på längden och gröp ut fruktköttet. Lägg skalhalvorna i en ugnssäker form och strö över 1/2 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Hacka fruktköttet från zucchinin. Skala och hacka löken. Fräs zucchini och lök i 2 msk av oljan från tomaterna ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och linser och häll på 4 dl vatten. Tillsätt buljongtärning, sambal och 1/2 tsk salt. Låt puttra under lock ca 10 min. Blanda i tomatklyftor och solroskärnor.

  3. Fyll zucchiniskalhalvorna med linsröran och strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med sallad och bröd.

Vad tyckte du om receptet?