Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på linser med potatispuré. En vegorätt som känns lyxig med svampen och det brynta smöret. Palsternackor som varit i ugnen blir fantastiskt goda. Låt svampen få lite brynt färg i stekpannan, det gör att svampsmaken kommer fram bättre. Färska haricots verts kan snabbt förvällas i kokande vatten innan de läggs i stekpannan.
Sätt ugnen på 225°. Skölj linserna. Sjud dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka ca 12 min. Tiden kan variera något, men de ska inte koka sönder.
Skala palsternackorna och halvera dem på längden. Krydda med 1 krm salt och lägg dem på en smord plåt. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet, spara ca 1 dl. Tillsätt 1 msk smör och mjölk och mosa potatisen till en slät puré. Späd med kokvattnet. Krydda med 1 tsk salt.
Bryn svampen i 1 msk smör. Blanda ner haricots verts och linser. Smält 2 msk smör och tillsätt soja.
Lägg upp moset med palsternackor, svamp- och linsblandningen och ös över sojasmör. Strö över dill och mal över 1 krm peppar.