Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lins- och sparrissallad med dragondressing

Lins- och sparrissallad med dragondressing, omsorgsfullt packad ­portionsvis, är trevligt att få på en picknick.

Lins- och sparrissallad med dragondressing
Lins- och sparrissallad med dragondressing
Lins- och sparrissallad med dragondressing
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 8gröna sparrisar
  • 1 dlpuylinser- eller svarta linser
  • 1 knipparädisor
  • 150 gminimorötter
  • 25 gbabyspenat
  • 1 lsallad- blandad

Grön dragondressing

  • 25 gbabyspenat- (ca 10 blad)
  • 1 mskdragon- hackad
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald
  • vatten- ev

Gör så här

  1. Ansa, halvera och förväll sparrisen i lättsaltat vatten ca 4 min. Häll av och skölj dem i kallt vatten.

  2. Koka linserna i lättsaltat vatten under lock ca 15 min. Låt dem rinna av och kallna. Skiva rädisorna. Halvera minimorötterna på längden om de är lite större. Fördela grönsaker, linser och sallad i burkar eller skålar.

  3. Dragondressing: Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixerbägare och mixa till en grön kräm. Späd eventuellt med vatten.

Vad tyckte du om receptet?