Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lins- och matvetesallad med tranbär och persilja

Ett matigt och gott tillbehör med smakrik dijondressing som passar för det stora kalaset.

Lins- och matvetesallad med tranbär och persilja
Lins- och matvetesallad med tranbär och persilja
Lins- och matvetesallad med tranbär och persilja
Lins- och matvetesallad med tranbär och persilja Foto: Magnus Skoglöf, Björn Lok och Ulrika Pousette

Lins- och matvetesallad med tranbär och persilja

  • 4 dlvita bönor- stora
  • 6 dlmatvete
  • 4 dlpuylinser
  • 3 dltranbär- torkade
  • 2 dlpumpakärnor- rostade
  • 3 krukorbladpersilja

Dressing

  • 3 mskdijonsenap
  • 3 mskcitron- pressad
  • 3 mskflingsalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2 dlolivolja

Gör så här

  1. Lägg bönorna i kallt vatten ca 8 timmar. Låt rinna av. Koka dem muka i nytt vatten 35–40 min.

  2. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka puylinserna ca 20 min, tills de är mjuka men ändå har en kärna kvar.

  3. Blanda alla ingredienser till dressingen utom oljan. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Hit går bra att förbereda.

  4. Blanda bönor, matvete, linser och dressing med tranbär och rostade pumpakärnor. Grovhacka persiljan och blanda i strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?