Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta

Härlig italiensk pasta med hjärtmusslor och smak av vitt vin, smarrig vitlök och persilja  - precis som sig bör i Italien. Som grädde på moset: smula över rikligt med ricottaost.

Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta
Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta
Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta
Foto: Piermichele

Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta

  • 320 glinguine
  • 400 ghjärtmusslor
  • 100 gricotta- färsk
  • 400 gtomater- finkrossade Mutti Polpa
  • 2,5 dlvitt vin- torrt
  • 1 klyftavitlök
  • 2 mskolivolja
  • 1 knippapersilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj hjärtmusslorna under rinnande vatten och låt dem rinna av. Värm upp dem tillsammans med olivoljan, vitlöksklyftan och det vita vinet tills de öppnar sig.

  2. Värm finkrossade tomater och lägg i hjärtmusslorna och ta bort vitlöken. Låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Häll ned pastan i såsen och sautera alltsammans. Tillsätt ricottan och den hackade persiljan, blanda väl och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?