Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linguine med trattkantareller och rökt kalkon

Lyxig vardagsrätt med massor av stekta trattkantareller. Har du inte turen att ha "trattisar" går det förstås utmärkt med champinjoner.

Linguine med trattkantareller och rökt kalkonLinguine med trattkantareller och rökt kalkonLinguine med trattkantareller och rökt kalkon
Foto: Annika Vanerus

Ingredienser

  • 200 gtrattkantareller
  • 1rödlök
  • 1 msksmör- + 1 msk smör
  • 400 gkalkon- skivad rökt
  • 300 glinguine- eller tagliatelle
  • 1 påsebladspenat- (80 g)
  • 2 dlparmesan- grovriven
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa svampen. Skala och strimla löken. Stek svamp och lök i 1 msk smör ca 5 min. Strimla kalkonköttet.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda med den stekta svampen, kalkon, spenat,  och hälften av parmesanosten.  Rör i 1 msk smör. Krydda med salt och peppar.

  3. Servera pastan och toppa med resten av den rivna osten.

  4. Ca 570 kcal per portion, 17 g fett, 43 g protein, 58 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?