Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linguine med svartkålspesto, ädelost och rostade valnötter

Recept på vegetarisk pasta med svartkålspesto. Det här är en riktigt god och mustig rätt där svartkålen lätt mixas till en pesto som håller ca 1 vecka i kylen.

Linguine med svartkålspesto, ädelost och rostade valnötterLinguine med svartkålspesto, ädelost och rostade valnötterLinguine med svartkålspesto, ädelost och rostade valnötter
Pasta med svartkålspesto och ädelost Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 280 glinguinepasta
  • 50 gvalnötskärnor
  • 100 gädelost

Svartkålspesto

  • 100 gsvartkål
  • 1 dlsolrosfrön
  • 2vitlöksklyftor
  • 1,5 dlost- riven, lagrad, t ex prästost
  • 1,5 dlolivolja
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Pesto: Rosta solrosfröna i en torr panna på medelvärme i 5–6 min tills de fått fin färg. Låt svalna. 

  2. Repa bladen från kålens mittsträng och lägg bladen i en matberedare. Skala vitlöken. Lägg solrosfrön, vitlök och ost i matberedaren. Häll på olja och vatten. Mixa till en krämig pesto.

    Krydda med salt.

  3. Rosta valnötterna i en torr panna i ca 1 min, se till att de inte bränns. Låt svalna.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda i peston.

  5. Lägg pastan på ett fat och toppa med rostade valnötter och smulad ädelost. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?