Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegetarisk pasta med svartkålspesto. Det här är en riktigt god och mustig rätt där svartkålen lätt mixas till en pesto som håller ca 1 vecka i kylen.
Pesto: Rosta solrosfröna i en torr panna på medelvärme i 5–6 min tills de fått fin färg. Låt svalna.
Repa bladen från kålens mittsträng och lägg bladen i en matberedare. Skala vitlöken. Lägg solrosfrön, vitlök och ost i matberedaren. Häll på olja och vatten. Mixa till en krämig pesto.
Krydda med salt.
Rosta valnötterna i en torr panna i ca 1 min, se till att de inte bränns. Låt svalna.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda i peston.
Lägg pastan på ett fat och toppa med rostade valnötter och smulad ädelost. Servera direkt.