Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linguine med musslor – recept på skaldjurspasta

Bjud på en magiskt god skaldjurspasta med musslor, chili och citron. Linguine är smala pastaband som kan ersättas med tunn spaghetti.

Linguine med musslor – recept på skaldjurspasta
Linguine med musslor – recept på skaldjurspasta
Linguine med musslor – recept på skaldjurspasta
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 glinguine- färsk
  • 1 kgblåmusslor
  • 1schalottenlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2bladpersilja- knippor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlmineralvatten
  • 1 dlvin- torrt vitt
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5citron

Gör så här

  1. Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta öppna musslor som inte stänger sig när man knackar dem i bänken.

  2. Finhacka schalottenlök, vitlök och bladpersilja. Kärna ur, skär bort de vita innerväggarna och finhacka chilin.

  3. Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en gryta 2–3 min.

  4. Tillsätt vatten, vin, salt, peppar och persilja och låt koka upp.

  5. Tillsätt musslorna och sjud ca 5 min under lock. Kasta bort musslor som inte öppnat sig.

  6. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Servera musslorna genast med nykokt pasta, citronklyftor och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoriter här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker