Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linguine med marinarasås och soltorkade tomater

Linguine med marinarasås och soltorkade tomater är en lättlagad pastarätt. Marinarasås är en bra bassås till pasta, den passar utmärkt till lasagne och pizza eller tillsammans med grillade grönsaker, fisk och skaldjur.

Linguine med marinarasås och soltorkade tomaterLinguine med marinarasås och soltorkade tomaterLinguine med marinarasås och soltorkade tomater
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 350 glinguine- mafaldapasta
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 5soltorkade tomater- i olja
  • 2 burkartomater- passerade  (à 400 g)
  • 1 mskoregano
  • 2 tskströsocker
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4basilikablad

Tillbehör

  • parmesan- riven
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull tills den är genomskinlig. Finhacka de soltorkade tomaterna och tillsätt dem. Blanda ner passerade tomater, oregano, socker chiliflakes, salt och peppar.

  2. Koka upp och sjud såsen på låg värme utan lock ca 20 min. Rör då och då. Ta kastrullen från värmen, riv sönder basilikabladen och blanda ner dem i såsen.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda sås och pasta väl. Servera direkt med riven parmesan och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra bästa recept här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker