Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linguine med kungskrabba, chili och vitlök

Sugen på att laga en lyxig pastarätt till helgmiddagen eller festen? Här är ett recept på linguine med kungskrabba, chili och vitlök. Enkel, snabb och lyxig pastarätt som garanterat blir en succé bland dina gäster!

Linguine med kungskrabba, chili och vitlök
Linguine med kungskrabba, chili och vitlök
Linguine med kungskrabba, chili och vitlök
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 glinguine- pasta
  • 400 gkungskrabbsben
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 23 mskolivolja
  • 0,75 dlvitt vin- torrt
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Plocka ut köttet från krabbenen. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olja 2–3 min

    i en stor kastrull eller traktörpanna. Tillsätt vinet och låt sjuda tills det reduceras något. Ta kastrullen från värmen.

  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet när pastan är al dente men spara lite av pastavattnet till såsen. Rör ner pastan i kastrullen med chilin och vitlöken tillsammans med krabbköttet. Blanda försiktigt och rör sedan i lite pastavatten till en krämig sås. Tillsätt persilja, citronsaft och –skal. Krydda med salt och peppar. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoriter här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker