Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linguine i gräddig sås med rökt lax och sparris

Med sommarens alla grillrätter i bakfickan är det dags att njuta av den allra godaste pastan med rökt lax och sparris. Snabb och lättlagad vardagsmat när det smakar som allra bäst!

Linguine i gräddig sås med rökt lax och sparris
Linguine i gräddig sås med rökt lax och sparris
Linguine i gräddig sås med rökt lax och sparris

Linguine i gräddig sås med lax och sparris

  • 4 portlinguine- färsk eller torkad
  • 200 glax- kallrökt
  • 1sparris- 1 knippe grön, färsk
  • 1 dlspenat- färsk

Sås

  • 2 dlvispgrädde
  • 3 dlmjölk- standard 3%
  • 1,5 mskBong Touch of Taste Fiskfond
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och förväll den 1 minut i kokande vatten. Lägg åt sidan på hushållspapper för att kallna.

  2. Tillaga pastan enligt instruktionerna på förpackningen.

  3. Koka upp mjölk, grädde, fond och maizena, smaka av med salt och peppar.

  4. Strimla laxen, skölj spenaten och dela sparrisen i 2 cm långa bitar.

  5. Blanda försiktigt samman allt i en rymlig kastrull.

  6. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite extra fond.

Vad tyckte du om receptet?