Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonvinägrett

Recept på lingonvinägrett. Gott, syrligt och dekorativt! ­Passar till förrätter med ­exempelvis rökt ren- eller ­lammbog och svamp.

LingonvinägrettLingonvinägrettLingonvinägrett
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,5 dllingon- frysta
  • 1schalottenlök- liten
  • 1 mskrapsolja- + 1 1/2 dl
  • 1 mskströsocker
  • 1 mskbalsamvinäger- vit
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs lingon och lök i en stekpanna i 1 msk olja. Strö över sockret och häll över vinägern. Låt svalna.

  2. Häll lingonblandningen i en mixer och mixa  slätt. Tillsätt 1 1/2 dl olja i en fin stråle. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?