Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka i god tid och frys in.
Hacka samman mjöl och smör med gaffel eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i 6 tartelettformar, ca 10 cm i diameter och ca 3 cm höga. Nagga degen med en gaffel och låt stå svalt ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda tarteletterna mitt i ugnen ca 15 min.
Rensa, skölj och torka lingonen väl. Blanda bären med socker och potatismjöl. Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg och mjölk.
Varva bär och mandelmassesmeten i pajskalen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera tarteletterna ljumma eller kalla, gärna med vaniljglass.