Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Päron eller äpplen i lingonsylten är gott och kan också vara ett bra alternativ när man har knappt med lingon.
1 sats räcker till cirka 1,5 liter
Rensa och skölj lingonen. Skala päronen och skär dem i sockerbitsstora tärningar.
Varva lingon, päron, vatten och kanel i en gryta. Koka under lock cirka 15 minuter. Skaka då och då.
Rör ner sockret och höj värmen. Koka kraftigt cirka 3 minuter.
Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör försiktigt då och då.
Häll upp sylten på rena, varma burkar och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.
Recept från Mitt kök