Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonsylt med päron

Päron eller äpplen i lingonsylten är gott och kan också vara ett bra alternativ när man har knappt med lingon.

1 sats räcker till cirka 1,5 liter

Lingonsylt med päron
Lingonsylt med päron
Lingonsylt med päron
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 llingon
  • 0,5 kgpäron
  • 3 dlvatten
  • 2 stkanelstänger
  • 6 dlsyltsocker

Gör så här

  1. Rensa och skölj lingonen. Skala päronen och skär dem i sockerbitsstora tärningar.

  2. Varva lingon, päron, vatten och kanel i en gryta. Koka under lock cirka 15 minuter. Skaka då och då.

  3. Rör ner sockret och höj värmen. Koka kraftigt cirka 3 minuter.

  4. Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör försiktigt då och då.

  5. Häll upp sylten på rena, varma burkar och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök