Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonsviss

Sött, syrligt och superfrasigt. Marängerna kan bakas flera veckor i förväg och förvaras torrt.

Lingonsviss
Lingonsviss
Lingonsviss
Foto: Ulrika Pousette

Lingonsviss

  • 3 dlvispgrädde
  • 100 grårörda lingon
  • 0,5 lvaniljglass

Marängbotten

  • 5äggvitor
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskcitronsaft- pressad

Garnering

  • 1 dllingon- hela

Gör så här

  1. Maräng: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor, socker och citronsaft till en fast marängsmet. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa runda bottnar i portionsstorlekar på plåtar med bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 3 timmar. Låt kallna på galler.

  2. Vispa grädden och blanda med rårörda lingon. Fördela glass på marängbottnarna.

  3. Klicka över lingongrädde och garnera med hela lingon.

Vad tyckte du om receptet?