Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonsill - recept

Vackert ljust röd sill som passar fint till jul. Om man vill kan man byta ut rosmarinkvisten mot lagerblad.

Lingonsill - receptLingonsill - receptLingonsill - recept
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4saltsillfiléer- urvattnade
  • 2 mskättiksprit
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 6svartpepparkorn
  • 1rödlök
  • 4 msklingon
  • 2lagerblad

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela filéer.

  3. Koka upp ättiksprit, äppelcidervinäger, strösocker och vatten. Dra av lagen från värmen och låt den svalna helt. Lägg i svartpepparkornen.

  4. Skala och skiva rödlöken tunt på en mandolin.

  5. Varva sill, lingon och rödlök i en glasburk. Häll i lagen och lägg i lagerblad. Sätt på ett lock och låt sillen dra i lagen i minst 4 timmar.

  6. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök