Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vackert ljust röd sill som passar fint till jul. Om man vill kan man byta ut rosmarinkvisten mot lagerblad.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela filéer.
Koka upp ättiksprit, äppelcidervinäger, strösocker och vatten. Dra av lagen från värmen och låt den svalna helt. Lägg i svartpepparkornen.
Skala och skiva rödlöken tunt på en mandolin.
Varva sill, lingon och rödlök i en glasburk. Häll i lagen och lägg i lagerblad. Sätt på ett lock och låt sillen dra i lagen i minst 4 timmar.
Förvara sillen i kylen.
Recept från Mitt kök