Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonrutor

Recept på lingonrutor i långpanna. Lingonrutorna får vacker färg av lingonsylt och knaprigt täcke av havregryn.

LingonrutorLingonrutorLingonrutor
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1 mskbakpulver
  • 1ägg

Fyllning

  • 2 dllingonsylt
  • 50 gsmör
  • 1,5 dlhavregryn
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda smör och socker. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och rör om ordentligt.Rör ner ägget och blanda väl.

  2. Tryck ut smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd mindre långpanna, ca 20 x 30 cm. Bred över lingonsylten.

  3. Smält smöret till fyllningen. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker. Häll över smöret och blanda väl. Fördela fyllningen jämnt över lingonsylten.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min. Låt den svalna och skär den sedan i rutor.

  5. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?