Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enklare än så här blir det nog inte att "svänga ihop" en frestande bärkaka. På hösten kan man passa på att njuta av lyxen att baka med färska bär, men under resten av året går det lika bra med frysta.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret.

Häll smeten i långpannan. Strö över lingon, kardemumma, mandelspån och pumpakärnor.

Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter.

Dra kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg på ett galler. Låt den svalna under långpannan och skär sedan i rutor.
Recept från Mitt kök