Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonremmar

Fantastiskt goda geléremmar med lingonsmak. Går lika bra med hjortron, hallon, vinbär eller blåbär.

Lingonremmar
Lingonremmar
Lingonremmar
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 300 glingon
  • 18gelatinblad
  • 1 dlglykos
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 4 dlströsocker
  • 1 tskvinsyra

Gör så här

  1. Mixa lingonen till en puré. Passera genom en finmaskig sil. Det ska totalt bli 3 dl vätska. Spä på med vatten om det blir för lite vätska. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

  2. Koka lingonpuré, glykos, honung och socker till 125 grader.

  3. Drag av från värmen och rör ned urkramade gelatinblad och vinsyra.

  4. Häll blandningen i en oljad form, cirka 30 × 30 centimeter. Låt stelna i minst fyra timmar.

  5. Skär upp i tunna remmar och rulla i strösocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök