Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fantastiskt goda geléremmar med lingonsmak. Går lika bra med hjortron, hallon, vinbär eller blåbär.
Mixa lingonen till en puré. Passera genom en finmaskig sil. Det ska totalt bli 3 dl vätska. Spä på med vatten om det blir för lite vätska. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka lingonpuré, glykos, honung och socker till 125 grader.
Drag av från värmen och rör ned urkramade gelatinblad och vinsyra.
Häll blandningen i en oljad form, cirka 30 × 30 centimeter. Låt stelna i minst fyra timmar.
Skär upp i tunna remmar och rulla i strösocker.
Recept från Mitt kök