Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonpäron med valnötssås

Lingonpäron med valnötssås
Lingonpäron med valnötssås
Lingonpäron med valnötssås
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 6 stpäron- av fast sort
  • 2 dllingondricka- koncentrerad
  • 7 dlvatten
  • 200 glingon
  • 1 dlsocker
  • 2 stkanel- hel,i bitar

Valnötssås

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dlsocker
  • 1 dlsirap- ljus
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 dlvalnötter

Gör så här

  1. Skala päronen men behåll stjälken. Koka lingondricka, vatten, lingon, socker och kanel i 10 minuter. Mosa lingonen mot kanten på grytan.

  2. Lägg i päronen och sjud sakta tills de är mjuka, cirka 20 minuter. Låt svalna.

  3. Koka ihop grädde, socker, sirap och vetemjöl till en simmig sås. Rör i grovt hackade valnötter. Servera varm till päronen, gärna med glass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök