Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sötsyrlig och krämig lingonpaj där den fluffiga kolagrädden blir pricken över i.
Mixa smör, mjöl, socker och salt till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Mixa inte mer än nödvändigt då blir pajskalet segt.
Kavla ut degen med lite mjöl till en 3–4 mm tjock platta. Lyft över degen i en pajform, ca 20 x 20 cm. Forma efter formens kanter och skär bort överbliven deg. Nagga bottnen på pajskalet med en gaffel.
Frys pajskalet i ca 15 min för att förhindra att det glider ner från kanterna vid gräddning. Sätt ugnen på 200°.
Pensla skalet med uppvispat ägg, detta förhindrar att
fyllningen mjukar upp skalet.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 min. Låt kallna.
Pannacotta: Tina lingonen och pressa ut saften genom en sil ner i en bunke, mät till 150 g. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
Koka upp lingonpuré, grädde, strösocker och vaniljsocker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen under omrörning. Tillsätt salt. Låt pannacottan svalna innan den hälls i pajskalet. Ställ pajen direkt i kylen. Låt stå i ca 4 tim.
Kolagrädde: Vispa grädde, färskost och dulce de leche till en fluffig och spritsbar konsistens. Fyll en spritspåse och spritsa kolagrädde på pajen. Strö över frystorkade lingon.