Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonkolapaj med pepparkaksbotten

Ljuvlig raw food-paj med botten gjord av cashewnötter och dadlar som smaksatts med pepparkakskrydda. Bred på en kolakräm och toppa med ett lager kokosgrädde.

Elisabeth Johansson
Lingonkolapaj med pepparkaksbotten
Lingonkolapaj med pepparkaksbotten
Lingonkolapaj med pepparkaksbotten
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 3 dlcashewnötter
  • 10dadlar- urkärnade
  • 1 dlkokos- riven
  • 0,5 dlkokosolja
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 4 tskpepparkakskrydda

Kolakräm

  • 1 dlpekannötter
  • 1 dldadlar- urkärnade
  • 1 dllönnsirap

Fyllning

  • 800 mlkokosmjölk- (två burkar), men endast den fasta kokosmassan i burkarna (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fetare kokosmassa och en tunnare vätska)
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 2 msklönnsirap
  • 1 tskpepparkakskrydda

Att strö över

  • 1 dllingon
  • 2 krmkanel

Gör så här

  1. Botten: mixa alla ingredienser och tryck ut massan i en pajform, 22 centimeter i diameter.

  2. Sätt in formen i kylen.

  3. Kolakräm: lägg nötterna och dadlarna i blöt i kallt vatten i en timme.

  4. Häll av vattnet, tillsätt lönnsirapen och mixa till en jämn massa.

  5. Bred massan över pajen.

  6. Fyllning: skeda upp den fasta kokosmassan i kokosmjölksburkarna.

  7. Vispa upp kokosmassan med vaniljpulver, lönnsirap och pepparkakskrydda.

  8. Bred ut fyllningen i pajformen.

  9. Servering: strö över lingon och pudra med kanel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök