Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vacker och god kola gjord på lingonpuré, vispgrädde, strösocker och ljus sirap. Pudra över frystorkade lingon och skär upp i bitar.
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör då och då i botten, men rör inte hela tiden.
Koka till fast kulprov - gör ett kulprov genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk, seg kula. Eller till 123–124 grader. Sänk värmen de sista minuterna till medelvärme, så att det inte bränner i botten.
Lägg en bit bakplåtspapper i en form, cirka 15 × 20 centimeter. Häll upp kolan i formen. Låt kolan stelna över natten i rumstemperatur.
Pudra över frystorkade lingon och skär upp kolan i bitar.
Recept från Mitt kök