Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lingonkladdkaka

Bara att röra ihop och grädda. Lingonkladdkakan går utmärkt att frysa.

Lingonkladdkaka
Lingonkladdkaka
Lingonkladdkaka
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 100 gvit choklad
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt

Topping

  • 2 dllingon

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • vaniljglass
  • kolasås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen. Rör ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Strö lingon över ytan.

  2. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan är klar när smeten inte dallrar längre i formen och släpper från kanterna. Låt svalna.

  3. Pudra över florsocker. Servera med vaniljglass och kolasås.

Vad tyckte du om receptet?